DRENOVA DHE BIJTE E SAJ

Numri i njoftimit: 5323 | Postuar në: 16.11.2013, 05:30
Përditëso  Ndrysho  Fshij     Kthehu

Çmimi: 2.500 Lekë

Kategoria Libra dhe Literaturë / Libra / Shkencë

Lloji i njoftimit: Shitet


I nderuarZotëri/Zonjë,
Të nderuar drenovarë e drenovare kudo që jetoni jashtë Atdheut!

Shtëpia Botuese Elite & Studio Grafike Tiranë, Shqipëri, botoi librin DRENOVA DHE BIJTE E SAJ shkruar nga Pandi Manço. Libri është një Monografi e mirëfilltë shkencore e mbështetur në fakte e dokumente të shumta arkivore që shumica e tyre botohen për herë të parë, si dhe në referenca të disa autorëve të hauj ku bie në sy sidomos Profesori Frsncez Andre Mazon, i cili në vitin 1936 ka bërë hulumtime në Drenovë për një kohë relativisht të gjatë i dërguar nga Qeveria Franceze dhe i autoriziuar nga Qeverisë Shqiptare.

Ky libër voluminoz prej 650 faqesh shoqërohet edhe me një FotoGaleri që ka një numer të madh fotosh që zenë rreth 88 faqe, që kanë një tematike të larmishme, si:
 Personalite të Letërsisë, të Artit e Kulturës, të Muzikës e Dijes Shkencore;
 Trashëgimia Kulturore në Jetën Tipike Familjare Drenovare;
 Ndërtesat Tradicionale, Objektet e Kultit, Rrugët e Sheshet Kryesore, Biznesi si dhe Periferia e Fshatit;
 Parku Natyror Kombëtar i Drenovës, Bukuritë Mahnitëse të Peizazhit të Tij Malor, si dhe Eskursionet Turistike në Gjirin e Këtij Pylli Shekullor.

Në këtë libër shumëplanësh autori e shikon Drenovën në këndvështrime të ndryshme në mënyrë të detajuar, duke dhënë vazhdimisht fakte e argumente të pakundërshtueshme, që rrjedhin nga periudha e lashtë e ilirëve, kohë në të cilën ai është formuar, dhe, deri në ditët e sotme. Duke analizuar me përgjegjësi shkencore të gjitha etapat e zhvillimit të tij, në kohëra e periudha të ndryshme, regjime të të gjitha ngjyrave, një vëmendje të veҫantë ai i ka kushtuar veҫanërishtë ndryshimit të përbërjes së popullsisë, sidomos në kohën e ardhjes së sllavëve, të cilët ashtu si edhe në rajone të tjera ilire, u vendosën edhe në Drenovë e Boboshticë, po ashtu është ndalur duke i dhënë hapësirën e duhur edhe vendosjes të komunitetit të vleahëve pas Luftes së Dyte Boterore, të cilët nga kjo kohë, gjatë një periudhe gjysmë shekullore, jo vetëm që janë shtuar por edhe janë integruar duke e bërë jetën e fshatit më të gjallë e të larmishme, dhe, kanë kontribuar në zhvillimin e tij me ndërtesa moderne e biznese që vazhdojnë t’ia ngrenë vlerat këtij fshati të bukur malor jo shumë largë nga qyteti i Korҫës.

Shkurt: ky libër sapo e merrë në dorë të bënë për vete dhe nuk të lejon që ta leshë mënjanë pa e ҫuar leximin deri në fund, dhe, pastaj, thua me vete: “O, sa mirë që jam drenovarë!“. Është, pra, një kënaësi e veҫantë që t’u drejtohemi të gjjithë drenovarëve e drenovareve, kudo që ndodhen, brenda dhe jashtë vendit: ”Merreni këtë libër fantastik sepse është i thjesht e popullor, dhe, po aq i bukur e tërheqës pasi përmban në një farë mënyre tërë historinë shumëshekullore të paraardhësve Tuaj deri në ditët e sotme!”.

Për më shumë informacion ose klikoni: www.elitelibri.com
Faleminderit për mirëkutimin.
Sinqerisht i Juaj,
Apostol Z. Nasi.

 Tiranë

Dërgo E-mail

 APOSTOL Z. NASI